вторник, 27 април 2010 г.
Домашни бонбони "Рафаело"
Продукти:
- 400 мл подсладено кондензирано мляко (аз използвах една стандартна кутия "Dutch Lady");
- 200-250 гр. кокосови стърготини;
- ванилова или бадемова есенция;
- 60 гр. масло;
- 40 бр. обелени запечени бадеми.
Поставяме кондензираното мляко,маслото и ароматът, който сме избрали (аз използвах ванилия)в съд с незалепващо покритие на слаб до среден огън, постепенно прибавяме кокосови стърготини (150-200гр.) до получаването на гъста и ароматна тестоподобна смес. От темперирането кокосовите стърготини леко набъбват и ароматите се засилват. Оставяме сместа да отлежи и да се охлади до температура, при която можем да оформяме бонбоните с ръце. Останалото масло използваме за намазняване на ръцете при оформянето на бонбоните, в сърцевината на всеки поставяме по един бадем. В останалите кокосови стърготини овалваме готовите "Рафаело". Елементарна рецепта с неочаквано добър резултат!:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много нежно изглеждат.. и вкусно :-)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и пожелание за също тъй нежни и приятни дни :-)
Благодаря, Дими! Поздрави и на теб!:)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат, със сигурност са много вкусни! Колко бонбона се получават от тази доза родукти?
ОтговорИзтриванеЗависи и от големината, но приблизително 40. :)
ОтговорИзтриванеКолко много бонбони са били натворени! Браво! Преди време правих тези с черешката по средата и много се харесаха. Аз лично повече си падам по Рафаело, така че си ги записвам за правене. Благодаря за споделените рецепти и приятни пролетни дни от мен :)
ОтговорИзтриване